Coachpraktijk Leerplein Zwolle

oplossingsgericht, met de blik vooruit naar de toekomst!


Jongerencoaching

Jongerencoaching is een laagdrempelige vorm van hulp voor jongeren die in het dagelijks leven last hebben van bijvoorbeeld angsten, boosheid, een vol hoofd, prikkelverwerking, zelfvertrouwen, stress, wanneer hun ouders scheiden, slaapproblemen of andere uitdagingen die ze graag willen verbeteren.Kenmerken van de jongerencoaching bij Coachpraktijk Leerplein Zwolle zijn dat we doelgericht, oplossingsgericht, met de blik vooruit te werk gaan. Zo komt de jongere in beweging, letterlijk en figuurlijk. Bij mooi weer is de jongerencoaching namelijk buiten in het park de Stadshoeve.

Ook coacht Simon Wieringa regelmatig thuiszitters (schoolverlaters). Deze jongeren gaan niet meer naar school.

Dit is jongerencoaching

Samen verbeteren we de vervelende situatie

Je kan echt al je vragen stellen aan de jongerencoach

Een kort traject van 5 gesprekken + 1 boostersessie

Het perfecte leven


In 2017 ben ik gestart met Coachpraktijk Leerplein Zwolle. Ik zag tijdens de bijlessen en huiswerkbegeleiding die ik gaf jongeren worstelen met zichzelf, wie ben ik, wie wil ik zijn? De toegenome prestatiedruk vanuit de maatschappij en social media geven jongeren het idee dat ze het perfecte leven moet leiden. Die druk geeft jongeren veel stress. Met die uitdagingen die jongeren tegenkomen in het dagelijks leven help ik jongeren, door middel van oplossingsgerichte gesprekken, met de blik voor naar de toekomst!

Praktijkvoorbeelden


jongerencoaching

Danny

1e leerjaar MBO

Ik ben Danny, ben 17 jaar, heb autisme en zit in de eerste leerjaar van het MBO. De overstap naar het MBO was voor mij heel pittig. De structuur en voorspelbaarheid van mijn vorige school viel weg. Ik wist me geen raad met al die veranderingen. Uiteindelijk kwam ik  thuis te zitten en startte ik bij Coachpraktijk Leerplein Zwolle met jongerencoaching. Samen met jongerencoach Simon bracht ik mijn onderwijsbehoeften in kaart. Inmiddels heb ik mijn opleiding weer opgepakt.

Jongerencoaching-bij-angsten-Leerplein-Zwolle
Jongerencoaching-bij-boosheid-Leerplein-Zwolle

Mila

4e klas voortgezet onderwijs

Ik ben Mila, ben 16 jaar en zit in de vierde klas van het VMBO Kader. Binnenkort moet ik een MBO opleiding uitkiezen, maar ik weet niet goed wat bij mij past. Tijdens de sessies jongerencoaching ontdekte ik welke kwaliteiten ik allemaal heb. Vanuit mijn talenten en kwaliteiten ontdekte ik dat de opleiding Retailmanager het beste bij mij past.

Alex

5e klas voortgezet onderwijs

Ik ben naar Coachpraktijk Leerplein Zwolle gekomen om te praten over mijn overprikkeling. Zelf noem ik dit een vol hoofd. Samen met Simon ben ik op zoek gegaan naar de prikkels die mij triggeren. We hebben een lijst van prikkels en signalen gemaakt. Door deze inzichten toe te passen in het dagelijks leven krijg ik minder snel last van een vol hoofd. 

Jongerencoaching-bij-een-vol-hoofd-prikkelverwerking-Leerplein-Zwolle


De voordelen van jongerencoaching zijn

Een kort coachtraject van 3 maanden

Je kind volgt bij Coachpraktijk Leerplein Zwolle 5 coachsessies, verdeeld over 3 maanden tijd + 1 boostersessie na een half jaar.

Je kan echt al je vragen stellen

Coachvragen van jongeren kunnen gaan over angsten, boosheid, een vol hoofd, prikkelverwerking, zelfvertrouwen, stress, gescheiden ouders, slaapproblemen of andere uitdagingen die ze graag willen verbeteren.

Samen verbeteren we de vervelende situatie

Tijdens de jongerencoaching gaat je kind actief aan de slag met coachvraag, het krijgt huiswerkopdrachten voor thuis mee naar huis en zet stappen in de richting van de gewenste situatie.


Jongerencoaching uitgelegd in 3 stappen


Stap 1

Telefonisch kennismakingsgesprek

We starten altijd met het kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan je plannen door coachpraktijk Leerplein Zwolle te bellen of te mailen. We bespreken de hulpvraag en bekijken of jongerencoaching de best passende vorm van hulp is voor je kind. Het telefonisch kennismakingsgesprek duurt maximaal 15 minuten.Stap 2 

Intakegesprek coachplan

We maken nader kennis tijdens het intakegesprek. We bespreken samen de coachvraag en vullen het coachplan in. Dit gesprek vindt plaats samen met je zoon of dochter en de ouder(s). Het intakegesprek duurt 45 minuten. Simon werkt het coachplan verder uit verstuurt het per e-mail aan de ouder(s).Stap 3

5 coachsessies + 1 boostersessie

Je zoon of dochter volgt bij coachpraktijk Leerplein Zwolle 5 coachsessies jongerencoaching

+ 1 boostersessie na een half jaar. We plannen de sessies om de week. Zo heeft je zoon of dochter extra tijd om de

nieuwe inzichten toe te passen in het dagelijks leven.
Heb je nog een vraag over jongerencoaching bij coachpraktijk Leerplein Zwolle?

Geven jullie ook online jongerencoaching bij coachpraktijk Leerplein Zwolle?

Ja, we geven zowel aan de Mannagras 33 in Stadshagen als online jongerencoaching via Zoom. Dit is vooral handig als je op wat grotere afstand van onze coachpraktijk woont. De software van Zoom kan je gratis downloaden via zoom.us/test. Op de dag van je afspraak ontvang je in de ochtend de Zoom inloggegevens. Je kan plaats nemen in de digitale ruimte van onze coachpraktijk.

Mijn zoon/dochter gaat op dit moment niet naar school en is een thuiszitter. Begeleiden jullie ook thuiszitters?

Ja, coachpraktijk Leerplein Zwolle heeft in het verleden al meerdere thuiszitters gecoacht. De coachvragen die aan de orde komen zijn heel gevarieerd. De overeenkomst is dat ze graag weer naar school, een school die past bij hun onderwijsbehoeften.


Hoeveel sessies jongerencoaching ga ik volgen?

Bij coachpraktijk Leerplein Zwolle volg je minimaal 5 sessies jongerencoaching van 45 minuten per sessie. We plannen de coachsessies om de week in periode van ongeveer 3 maanden. Dit blijkt uit recent onderzoek (2023) namelijk het meest effectief te zijn. Om het resultaat van de coachsessies een extra boost te geven plannen van na 6 maanden een boostersessie.


Hoe kan ik me aanmelden voor jongerencoaching?

Je kan je zoon of dochter aanmelden voor jongerencoaching via de contactpagina of door te bellen naar 06-40292289.

Vergoed de zorgverzekering ook jongerencoaching?

Nee, helaas vergoeden de zorgverzekeraars geen jongerencoaching. Wel kan je soms via het Sociaal Wijkteam Zwolle een PGB aanvragen en jongerencoaching volgen bij coachpraktijk Leerplein Zwolle.

Mag ik erbij zijn als mijn zoon of dochter jongerencoaching volgt?

De coachsessies zijn individueel, dus zonder ouder(s) en/of verzorger(s). Tijdens het intakegesprek en evaluatiegesprek overleggen we over de voortgang en de doelen waar aan gewerkt wordt.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig voor jongerencoaching?

We zijn direct toegankelijk. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Heeft mijn zoon of dochter één vaste jongerencoach?

Ja, Simon Wieringa werkt als zelfstandig jongerencoach vanuit zijn coachpraktijk Leerplein Zwolle. Je zoon of dochter wordt dus gecoacht door één jongerencoach en dat is wel zo prettig.

Wat moet ik meenemen naar de jongerencoaching?

Je zoon of dochter hoeft niets meenemen. Bij mooi weer vindt de jongerencoaching buiten in het park de Oude Wetering plaats. Stevige schoenen en kleding die vies mag worden is gewenst!


Praktijkvoorbeelden


jongerencoaching

Jongerencoaching-bij-boosheid-Leerplein-Zwolle

David

5e klas voortgezet onderwijs

Ik ben David, ben 17 jaar en zit in de vijfde klas van de HAVO. Mijn wereld stond op zijn kop, want afgelopen jaar zijn mijn ouders gescheiden. Ik zat met veel vragen. Deze vragen kon ik met jongerencoach Simon bespreken tijdens de coachsessies. Dat gaf me veel inzichten. Na 8 sessies jongerencoaching heb ik het succesvol kunnen afronden. Ik weet beter wie ik ben, wie ik wil zijn en daar ben ik heel blij mee.


Gweny

6e klas voortgezet onderwijs

Ik ben Gweny, ben 18 jaar en zit in de 6e klas van het voortgezet onderwijs. Het afstuderen valt me zwaar, zegt Gweny bij de start van de jongerencoaching. Ze heeft last van stress. Tijdens de 6 sessies jongerencoaching ontdekte Gweny dat de stress voort kwam uit een gebrek aan overzicht. Samen hebben we een plan gemaakt om de examenperiode voor te bereiden. Dat gaf Gweny veel rust. Inmiddels is ze geslaagd voor haar VWO examen. 


Jongerencoaching-bij-angsten-Leerplein-Zwolle
Jongerencoaching-bij-boosheid-Leerplein-Zwolle

Milas

1e leerjaar HBO

Ik ben Milas, ben 18 jaar en zit in 1e leerjaar van mijn HBO opleiding Bouwkunde. De overstap van de HAVO naar het HBO viel me zwaar. Mijn sociale netwerk (vrienden van de HAVO) viel weg. Ik voelde me eenzaam. Tijdens de 6 sessies jongerencoaching leerde ik me zelf beter kennen, ontdekte ik wat mijn kwaliteiten zijn. Jongerencoach Simon adviseerde mij om een teamsport te gaan doen. Ik ben gestart met basketballen en heb zo nieuwe vrienden leren maken. Mijn sociale netwerk is gegroeid en daar ben ik heel trots op!

Klaar om jongerencoaching te volgen?

Elke jongere is uniek en daarom gaat jongerencoach Simon Wieringa graag met je in gesprek, om te zien hoe hij je zoon of dochter het beste kan helpen.


Simon Wieringa

Jongerencoach bij Coachpraktijk Leerplein Zwolle

unsplash