Coachpraktijk Leerplein Zwolle

Jongerencoaching zet je in beweging!

Simon Wieringa


Hé, ik ben Simon, 33 jaar oud, woon en werk met veel plezier in jongste wijk van Zwolle, Stadshagen. Op steenworpafstand van Park de Stadshoeve vind je mijn Coachpraktijk Leerplein Zwolle aan de Mannagras 33, naast het winkelcentrum van Stadshagen. In 2013 heb ik de Pabo afgerond en heb ik 2 jaar voor de klas gestaan. Tegelijkertijd ben ik met Leerplein Zwolle gestart. Sinds 2017 ben ik ook coach voor kinderen en jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Vroeg in de middag geef ik jongerencoaching en vanaf een uur of 3 ik geef ik bijles en huiswerkbegeleiding. Die afwisseling vind ik heel erg leuk!

Coachpraktijk Leerplein Zwolle door de jaren heen

De missie van Coachpraktijk Leerplein Zwolle

“Ik mag mezelf zijn”. Dat is toch logisch? Voor veel jongeren met hoogbegaafdheid of autisme is dit niet zo van zelfsprekend als je misschien denkt. Ze houden gedurende de (hele) dag een masker voor zich, laten sociaal wenselijk gedrag zien, omdat het zo hoort. Aan het einde van de dag zijn ze doodmoe van al het aanpassen, aan dat wat een ander misschien van ze verwacht. Maar is dat ook zo? Moet je je anders voordoen? Bij Leerplein Zwolle vinden we dat iedereen zichzelf mag zijn en zich niet beter hoeft voor te doen. Je bent goed zoals je bent!

2013

2015

2017

2021

2023

Leerplein Zwolle is opgericht door Simon Wieringa. Hij begon met het geven van bijles, huiswerkbegeleiding en Cito training. 

Simon Wieringa heeft de opleiding Coaching bij Hoogbegaafdheid succesvol afgerond, diploma behaald.

Simon Wieringa heeft de opleiding Kindercoach cum laude afgerond met een diploma.

Simon Wieringa heeft  zich verder gespecialiseerd in Coaching bij autisme en heeft de opleiding succesvol afgerond met een diploma.

Simon Wieringa heeft de opleiding

HBO-programma Leer- en gedragsproblemen succesvol afgerond met een diploma.

Coachpraktijk

Leerplein Zwolle

10

jaar ervaring

1

Locatie

Het team
Simon Wieringa

Jongerencoach & Remedial Teacher

Sanne van Emmen

Logopedist