Coachpraktijk Leerplein Zwolle

Over de jongerencoach

Simon-Wieringa-Jongerencoach-Coachpraktijk-Leerplein-Zwolle

Simon Wieringa

Jongerencoach


Hoi, ik ben Simon, 34 jaar oud, woon en werk met veel plezier in jongste wijk van Zwolle, Stadshagen. Op steenworpafstand van Park de Stadshoeve vind je mijn Coachpraktijk Leerplein Zwolle aan de Mannagras 33, naast het winkelcentrum van Stadshagen. In 2013 heb ik de Pabo afgerond en heb ik 2 jaar voor de klas gestaan. Tegelijkertijd ben ik met Leerplein Zwolle gestart. Sinds 2017 ben ik ook coach voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. De afwisseling tussen jongerencoaching en bijles/ huiswerkbegeleiding vind ik leuk!


Coachpraktijk Leerplein Zwolle door de jaren heen

Jongerencoaching-bij-Coachpraktijk-Leerplein-Zwolle

Oplossingsgericht, met de blik vooruit naar de toekomst!

De missie van Coachpraktijk Leerplein Zwolle

In deze snelveranderde maatschappij staan jongeren onder grote druk. Op social media zien ze hoe andere jongeren het perfecte leven leiden. Dit kan gevoelens van angst, boosheid, stress en slaapproblemen oproepen of versterken. Anderzijds ervaren jongeren meer dan ooit gevoelens van eenzaamheid, een gebrek aan perspectief en continue druk om goed te presteren. Coachpraktijk Leerplein Zwolle wil er zijn voor deze en alle andere jongeren die problemen ervaren. Samen zoeken we naar oplossingen om de situatie te verbeteren. 

De visie van Coachpraktijk Leerplein Zwolle

Bij Coachpraktijk Leerplein Zwolle werken we oplossingsgericht in plaats van probleemgericht.  Wat gaat er goed? Wat werkt wel? Hierbij richten we onze blik vooruit naar de toekomst die veel mogelijkheden biedt. We zijn er van overtuigd dat elke jongere zijn eigen krachtbronnen heeft en die kan gebruiken om vooruitgang te boeken.

2013

2015

2017

2021

2023

2024

Leerplein Zwolle is opgericht door Simon Wieringa. Hij begon met het geven van bijles, huiswerkbegeleiding en Cito training. 

Simon Wieringa heeft de opleiding Coaching bij Hoogbegaafdheid succesvol afgerond, diploma behaald.

Simon Wieringa heeft de opleiding Kindercoach cum laude afgerond met een diploma.

Simon Wieringa heeft  zich verder gespecialiseerd in Coaching bij autisme en heeft de opleiding succesvol afgerond met een diploma.

Simon Wieringa heeft de opleiding

HBO-programma Leer- en gedragsproblemen succesvol afgerond met een diploma.

In de 2024 zijn Alieke, Nienke en Simon gestart met de Zwolse Kindercoaches. Samen hebben we onze krachten gebundeld. Je vindt ons via www.zwolsekindercoaches.nl 

De Zwolse Kindercoaches

Zwolse Kinder- en jongerencoaches Nienke Rijkers Leur, Alieke Katoele en Simon Wieringa hebben hun krachten gebundeld om zo het vak van kinder- en jongerencoaching nog zichtbaarder te maken en nog meer kinderen, jongeren en gezinnen te helpen.


Wij hebben als doel dat zoveel mogelijk kinderen, jongeren en gezinnen de weg naar ons als coach weten te vinden zodat zij tijdig de hulp kunnen ontvangen die ze nodig hebben.


Wij bieden laagdrempelige, praktische en kortdurende ondersteuning voor kinderen, jongeren en hun ouders/ verzorgers op het gebied van sociale emotionele ontwikkeling.


Ook willen wij graag samenwerken met andere partners die ondersteunend werken voor kinderen, jongeren en gezinnen, zoals jeugdzorgprofessionals, scholen, gezondheidszorginstellingen en gemeentelijke organisaties. Wij geloven er namelijk in dat wij, door het brede aanbod dat we bieden en door complementair samen te werken, wij het (mentale) welzijn van kinderen en jongeren nog meer kunnen bevorderen en tevens onze collega’s binnen de jeugdhulp kunnen ontlasten.


Wil je meer informatie? Bezoek dan www.zwolsekindercoaches.nl 


Simon-Wieringa-is-aangesloten-bij-Adiona-Beroepsorganisatie-voor-Kindercoaches

Coachpraktijk

Leerplein Zwolle

7

jaar ervaring

1

Locatie

Het team

Simon-Wieringa-Jongerencoach-Coachpraktijk-Leerplein-Zwolle

Simon Wieringa

Jongerencoach & Remedial Teacher

Sanne-van-Emmen-Logopedist-Logopediepraktijk-Leerplein-Zwoll

Sanne van Emmen

Logopedist

unsplash